Kylpyhuoneremontin hinta

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta on keskimäärin 10 000 – 20 000 e. Rakennusteknisesti oikea, toimiva ja tyylikäs kylpyhuone ei tarkoita automaattisesti kallista hintaa. Suunnittelemalla ja toteuttamalla kylpyhuoneremontin fiksusti ja ammattitaitoisesti lopputuloksena on pitkäikäinen, tyylikäs ja toimiva kylpyhuone. 

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat useat eri asiat, jotka tulee ottaa huomioon uutta kylpyhuonetta suunnitellessa. Kokonaishinnasta valtaosa koostuu työkustannuksista, jolloin suurin vaikutus kylpyhuoneremontin kokonaiskustannukseen pystytään tekemään suunnittelemalla ratkaisut budjettiin sopivaksi. 

Mitä enemmän vanhaan kylpyhuoneeseen tehdään rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, sitä suuremmaksi työmäärä ja sen myötä työkustannukset kasvavat. Lisäksi kaikki erikoisratkaisut kasvattavat kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksia. Tällaisia erikoisratkaisuja ovat esimerkiksi hyllysyvennykset, laatoitetut suihkuseinät ja laatoitustyössä erikoisladonnat.

Putki- ja sähkötöiden kustannukseen vaikuttavia tekijöitä ovat vesipisteiden lukumäärä sekä niiden mahdolliset muutokset, putkien nykyinen asennustapa sekä uusimislaajuus, sähköpisteiden muutokset ja valaistusratkaisut sekä mahdollinen lattialämmityksen uusiminen.

Laattojen, kiinto- ja vesikalusteiden sekä muiden varusteiden osuus kokonaisbudjetista on noin viidenneksen. Tekemällä itselle sopivia valintoja pystytään näilläkin vaikuttamaan budjettiin. Esimerkiksi laattoja valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että usein kotitalouksien kylpyhuoneiden neliömäärät ovat verrattain pieniä, jolloin esimerkiksi pieni ero laatan neliöhinnassa suuntaan tai toiseen ei vaikuta merkittävästi kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksiin. Kylpyhuoneen käyttöikä on keskimäärin 20-30 vuotta, joten on ensisijaisen tärkeää valita itselleen mieluisat tuotteet. 

Kauttamme saat ammattitaitoisten asentajien ja työnjohdon lisäksi suunnittelupalvelun, tarvittaessa putki- ja sähkösuunnitelmat sekä rakennesuunnitelman, jolloin lopputuloksesta saadaan onnistunut.


Alla esimerkki keskimääräisestä kylpyhuoneremontin kulujen jakautumisesta:

kylpyhuoneremontti hinta

Tutustu referensseihimme

Ota yhteyttä