Keittiöremontin hinta

Mitä keittiöremontti maksaa?

Yleispätevää hintahaarukkaa keittiöremonteille on käytännössä mahdotonta antaa, sillä kokonaishintaan vaikuttavat suuresti keittiön kaappimäärä sekä muutostyön laajuus. Pienen keittiöremontin hinta voi olla esimerkiksi 3000 e, kun taas vastaavasti isomman ja laajemman keittiöremontin hinta arvokkailla materiaaleilla voi nousta jopa 30 000 euroon. 

Kokonaiskustannuksiin voi vaikuttaa merkittävästi valitsemalla itseä miellyttävät ja budjettiin sopivat materiaalit, sillä keittiöremonteissa suurin osuus kokonaiskustannuksista aiheutuu kalusteista, kodinkoneista sekä muista varusteista

Kuten muissakin remonteissa, suunnittelemalla keittiöremontin fiksusti ja ammattitaitoisesti, kokonaisuuden hinta on mahdollista pitää edullisena – tinkimättä kuitenkaan toimivuudesta, kestävyydestä ja tyylikkyydestä. Uuden keittiön suunnittelu kannattaa aina tehdä yhdessä alan ammattilaisen kanssa, jotta haluttu lopputulos saavutetaan. Me teemme yhteistyötä Topi-Keittiöiden kanssa, joten kauttamme saatte laadukkaat suomalaiset kalusteet sekä ammattitaitoisen suunnittelupalvelun.

Keittiöremontin kokonaishinnasta keskimäärin noin viidesosa on uusien kalusteiden asennustyötä ja noin 5-10 % putki- ja sähköasennustyötä. Karkeasti arvioiden asennustöiden osuus kokonaishinnasta on siis n. 25-30 %. Tämä jättää materiaali- ja kodinkonevalinnoille suuren painoarvon suunnitelmaa laatiessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että myös itsessään kalustesuunnitelma vaikuttaa asennustyön kokonaishintaan. Mitä enemmän tehdään ns. erikoisratkaisuja, sitä suuremmaksi asennustyön hinta nousee.

Keittiöremonttisuunnitelmaa laatiessa on huomioitava myös toiminnallisten muutosten vaikutus budjettiin. Esimerkiksi mikäli keittiö halutaan muuttaa avokeittiöksi seiniä purkamalla, seuraa siitä todennäköisesti seinä- ja lattiapinnan käsittely sekä sähköpisteiden uudelleensijoittelu, mikä kasvattaa työn hintaa, vaikka itsessään kalusteiden hinta ei kasvaisikaan.

Ammattitaitoisella ja huolellisella suunnittelulla löytyy varmasti jokaiselle miellyttävä ja budjettiin sopiva ratkaisu!

Alla esimerkki keskimääräisestä kulujen jakautumisesta:

keittiöremontti hinta

Tutustu referensseihimme

Ota yhteyttä